Biography

One Possible Option is a rock band from Rijeka, Croatia, lead by the father-son axis in Zdravko “Piggy” Kasapović on guitar and the frontman Deni Kasapović, along with Dejan “Deva” Adamović on drums and Boris “Boro” Brailo on bass guitar / rhythm guitar.

The band expands their alternative rock sound by adding elements of indie and electro rock to a dark and energetic sound, characterised by robotic riffs, dirty sounding guitars and expressive and unique vocals and melodies from the frontman Deni, inspired by introspective lyrics.

One Possible Option introduced themselves to the wider public with their first album “No King” and singles “Breathe”, “All We Do Today” and “Erase” in 2020 and received plaudits from critics and audiences alike, receiving multiple nominations and awards in the process and ending up in the renowned “Top ten albums in Croatia in 2020” list compiled yearly in “Nacional Magazine”.

The band started releasing new music in 2022, announcing work on new album with the single “This is Broken” and following it up with “Honesty is Everything” and leading up to the title song of the album “ETER”, the bands first song in Croatian with the album slated for release on vinyl in May of 2024.

Members

Deni Kasapović: vocals
Zdravko "Piggy" Kasapović: guitar
Dejan "Deva" Adamović: drums
Boris "Boro" Brailo: bass

Reviews

"Bez ikakve sumnje – album godine! One Possible Option snimili su album koji bi bez ikakve zadrške mogao proći kod bilo koje diskografske kompanije u svijetu pa ne čudi što su u Croatia Recordsu shvatili što im se nudi. Od 12 vrhunskih pjesama barem polovica ima potencijal velikog hita, i to na svim stranama svijeta."
- Dubravko Jagatić (Nacional) LINK

"Riječki One Possible Option iskoristio je jedinu moguću opciju kako bi se albumom "No King" instantno nametnuo na ovdašnjoj rock sceni: beskompromisnost. Zahvaljujući vjeri u vlastite autorske, izvođačke i produkcijske potencijale, uspjeli su realizirati album koji kvalitetom nadilazi recentnu produkciju, a već sada je izvjesno da njihov klupski naboj ima dvoranski potencijal."
- Bojan Mušćet (Slobodna Dalmacija) LINK

"Tijekom mog odrastanja, ovakvih domaćih ili lokalnih rock grupa nije postojalo. ...svojom ambicijom strše iznad najvišeg nebodera, čini se da će biti vidljivim odasvud. Možda se netko ondje zaista probudi i svrne pogled prema ovom bendu, ONE POSSIBLE OPTION. Nude se upravo na pladnju, da budu otkriveni i ovladaju pozornicama bilo gdje na svijetu!"
- Vlado Simcich (Moja Rijeka) LINK

"Album "No King" je superiorni glazbeni gigant. Da nema korona-krize, mogao bih ovom bendu kratko poručiti: "M’rš van!" Točno tako. M’rš van. I to odmah u New York. Tamo živite, tamo se probijajte, tamo ćete uspjeti. One Possible Option je adut za 'svjetsko prvenstvo', a ne lokalne seoske lige. ...i svojim imenom na to ukazuju kao na 'jedini mogući put' – ili najbolje, ili nikako."
- Zoran Stajčić (Ravno do Dna) LINK

"Bendovi koji zvuče aktualno i moderno još uvijek predstavljaju bolnu rijetkost. Jedan od tih rijetkih svakako je One Possible Option. Brutalni zvučni udari "Erase", "Hole" i naslovna "No King", angažirani, ali ne i pretenciozni tekstovi te odjavna "Drown in the Fire", najbolja pjesma koju Soundgarden nije snimio, lansiraju One Possible Option prema samom vrhu hrvatskog i regionalnog rocka."
- Vedran Harča (DOP Magazin) LINK

"Riječki Kraljevi. ...Potpuna slika albuma jest moćna mašina prepuna pjesama koje bi u normalnom rock svijetu s lakoćom osvajale vrhove top ljestvica. Već od početne "Breathe” do završne "Drown In the Fire", imamo 50-ak minuta energetske bombe koja jednostavno ne staje gaziti sve pred sobom."
- Siniša Miklaužić (Muzika.hr) LINK

 • Load More

  "'Jebote ala je ovo dobro!' Izvinjavam se što počinjem recenziju sa jbt! ali zaista ovaj album i bend su Fucking awesome što bi rekli pijani teturajući englezi sa Exit-a. "No King" je kao "Return of the King" ima taj epski momenat koji nam itekako treba na pragu kraja civilizacije."
  - Jozo Krtola (Liman Crew) LINK

  "U intervjuima će reći da je jedna od glazbenih referenca Soungarden i čuje ga se malo, posebno u vokalnoj ekspresiji, ali Soundgarden je pretpotopni bend po pitanju modernosti u usporedbi s One Possible Option. Kao što smo u uvodu već i napomenuli, izvan kategorije su i to ne samo po pitanju jezika."
  - Tihomir Ivka (Novi List) LINK

  "One Possible Option trenutno su jedno od najviše obećavajućih imena, na iskren i neposredan način osovljeni u sadašnjosti, a trenirani dovoljno dugo u svojoj već zavidnoj prošlosti da ne budu puki bljesak s ograničenim rokom trajanja. A da sve skupa bude još bolje, pečatirano je osobnim, posve novim pristupom i rukopisom. Rukopisom, ktome, dodatno nijansiran iznimnim vokalom koji će bez pardona ili problema prizvati u sjećanje i jednog Chrisa Cornella (a znamo dobro o kojem se kalibru tu radi), što u konačnici daje više nego uvjerljivu sliku jednog gotovog, vrhunskog proizvoda."
  - Toni Matošin (Soundguardian.com) LINK

  "Melodije su jake, bas gitara mrvi zidove, bubanj udara u želudac, gitara i sintisazjeri u glavu, a Denijev falseto je dojmljiv i efektan. ...kvaliteta je nepobitna pa je pitanje koliko bi daleko OPO dobacio da ne dolazi iz Rijeke nego iz Seattlea."
  - Aleksandar Dragaš (Jutarnji List) LINK

  "Slušajući album, pitam se da li je moguće da u ovakvoj državi kakva je Hrvatska, u zemlji u kojoj su rock, hard rock, heavy metal i svi žanrovi i podžanrovi gotovo u potpunosti diskriminirani (izuzev rijetkih i razvikanih primjera), postoji bend poput One Possible Option? Moguće je... I upravo zato No King je album kojeg biste trebali imati u svojoj kolekciji. Jer ne želimo bend ovakvog kalibra izgubiti s glazbene scene, ali ih svakako želimo vidjeti na europskoj pa i svjetskoj glazbenog sceni."
  - Iva Grošić (Perun.hr) LINK

  "One Possible Option su primjer benda kakav želimo imati pod svoje i koji će nas natjerati da prokomentiramo rock zvuk kao oblik umjetničkog koji će biti uzbudljiv i rječit. Uzbudljiv na razini energije izvedbe, a rječit na ravni poruka stihova singla 'Erase'."
  - Goran Komerički (Airplay Radio Chart) LINK

  "Jesam li pri slušanju albuma bio više impresioniran ritam sekcijom, gitarističkim rifovima ili vokalnom izvedbom, pitanje je na koje ne znam odgovor. To mi je dodatno potvrdilo koliko su potentan i veliki bend."
  - Jura (Terapija.net) LINK

Press