Biografija

Riječku četvorku One Possible Option, okupljenu 2011. godine čine vokal Deni Kasapović, gitarist Zdravko Kasapović, bubnjar Dejan Adamović i basist Boris Brailo. Svoj prepoznatljiv zvuk, bend jednostavno opisuje kao rock sa modernim i slobodnim pristupom zvuku, kojem su na prvom mjestu pjesma i autentičnost.

Album prvjenac “No King” (2020, Cro Rec) predstavljen singlovima “All we do Today”, “Erase” i “Breathe” po izlasku je pokupio lovorike kritike te bendu zaradio 4 nagrade: Singl i Izvođač godine (Ri Rock), Najbolja nova grupa (Music Pub, Hrvatski Radio) i Album godine (Soundreport) i ukupno 9 nominacija, između ostalih i za Rock & Off Izvođača. “No King” se našao i među najboljim izdanjima godine u listama Nacionala, Novog Lista, Slobodne Dalmacije, Glasa Slavonije te portalima Ravno do dna i Soundguardian.

Smirivanjem pandemije bend se nakon niza festivalskih i samostalnih nastupa posvetio snimanju drugog albuma koji je najavljen singlovima “This is Broken”, “Earth INC.” i “Honesty is Everything”, a svijetlo dana će ugledati početkom 2024.

Nagrade

 • IZVOĐAČ GODINE 2020. (Ri Rock Kipić) LINK
 • ‘IVICA VRKIĆ’ SINGL GODINE 2020. (Ri Rock Kipić)
 • NAJBOLJA NOVA GRUPA 2020. (Hrvatski Radio, Music Pub Nagrade) LINK
 • ALBUM GODINE 2020. (Sound Report Nagrade, po izboru publike) LINK

+ Ukupno 12 nominacija za razne nagrade (Rock&Off Izvođač / Ri Rock – Album, Singl “Ivica Vrkić”, Izvođač, Spot x2, Omot / Sound Report – Rock Zvijer, Album / Muzika.hr – Pjesma Godine / Ziher.hr – Pjesma Godine x2).

Album “No King” uključen je i u liste najboljih izdanja 2020-te:

Članovi

Deni Kasapović: Vokal, programiranje
Zdravko Kasapović Piggy: Gitara
Boris Brailo: Bas
Dejan Adamović Deva: Bubnjevi

Recenzije

"Bez ikakve sumnje – album godine! One Possible Option snimili su album koji bi bez ikakve zadrške mogao proći kod bilo koje diskografske kompanije u svijetu pa ne čudi što su u Croatia Recordsu shvatili što im se nudi. Od 12 vrhunskih pjesama barem polovica ima potencijal velikog hita, i to na svim stranama svijeta. Da nema koronavirusa, grupa One Possible Option imala bi priliku bez problema zasvirati s najvećima na najvećim svjetskim pozornicama, jer ima tu kvalitetu, snagu i prije svega odlične i kvalitetne pjesme."
- Dubravko Jagatić (Nacional) LINK

"Riječki One Possible Option iskoristio je jedinu moguću opciju kako bi se albumom "No King" instantno nametnuo na ovdašnjoj rock sceni: beskompromisnost. Zahvaljujući vjeri u vlastite autorske, izvođačke i produkcijske potencijale, uspjeli su realizirati album koji kvalitetom nadilazi recentnu produkciju, a već sada je izvjesno da njihov klupski naboj ima dvoranski potencijal."
- Bojan Mušćet (Slobodna Dalmacija) LINK

"Tijekom mog odrastanja, ovakvih domaćih ili lokalnih rock grupa nije postojalo. ...svojom ambicijom strše iznad najvišeg nebodera, čini se da će biti vidljivim odasvud. Možda se netko ondje zaista probudi i svrne pogled prema ovom bendu, ONE POSSIBLE OPTION. Nude se upravo na pladnju, da budu otkriveni i ovladaju pozornicama bilo gdje na svijetu!"
- Vlado Simcich (Moja Rijeka) LINK

"U intervjuima će reći da je jedna od glazbenih referenca Soungarden i čuje ga se malo, posebno u vokalnoj ekspresiji, ali Soundgarden je pretpotopni bend po pitanju modernosti u usporedbi s One Possible Option. Kao što smo u uvodu već i napomenuli, izvan kategorije su i to ne samo po pitanju jezika. Iskreno, ovdje je njihova glazba svojevrsno bacanje bisera pred svinje. Trebali bi se pokupit tamo gdje se više cijeni to što rade."
- Tihomir Ivka (Novi List) LINK

"Album "No King" je superiorni glazbeni gigant. Da nema korona-krize, mogao bih ovom bendu kratko poručiti: "M’rš van!" Točno tako. M’rš van. I to odmah u New York. Tamo živite, tamo se probijajte, tamo ćete uspjeti. One Possible Option je adut za 'svjetsko prvenstvo', a ne lokalne seoske lige. ...i svojim imenom na to ukazuju kao na 'jedini mogući put' – ili najbolje, ili nikako."
- Zoran Stajčić (Ravno do Dna) LINK

"Bendovi koji zvuče aktualno i moderno još uvijek predstavljaju bolnu rijetkost. Jedan od tih rijetkih svakako je One Possible Option. Brutalni zvučni udari "Erase", "Hole" i naslovna "No King", angažirani, ali ne i pretenciozni tekstovi te odjavna "Drown in the Fire", najbolja pjesma koju Soundgarden nije snimio, lansiraju One Possible Option prema samom vrhu hrvatskog i regionalnog rocka."
- Vedran Harča (DOP Magazin) LINK

"Riječki Kraljevi. ...Potpuna slika albuma jest moćna mašina prepuna pjesama koje bi u normalnom rock svijetu s lakoćom osvajale vrhove top ljestvica. Već od početne "Breathe” do završne "Drown In the Fire", imamo 50-ak minuta energetske bombe koja jednostavno ne staje gaziti sve pred sobom."
- Siniša Miklaužić (Muzika.hr) LINK

 • UČITAJ VIŠE

  "'Jebote ala je ovo dobro!' Izvinjavam se što počinjem recenziju sa jbt! ali zaista ovaj album i bend su Fucking awesome što bi rekli pijani teturajući englezi sa Exit-a. "No King" je kao "Return of the King" ima taj epski momenat koji nam itekako treba na pragu kraja civilizacije."
  - Jozo Krtola (Liman Crew) LINK

  "One Possible Option trenutno su jedno od najviše obećavajućih imena, na iskren i neposredan način osovljeni u sadašnjosti, a trenirani dovoljno dugo u svojoj već zavidnoj prošlosti da ne budu puki bljesak s ograničenim rokom trajanja. "No King" djeluje moderno a da ne bježi od (davnih) utjecaja. A da sve skupa bude još bolje, pečatirano je osobnim, posve novim pristupom i rukopisom. Rukopisom, ktome, dodatno nijansiran iznimnim vokalom koji će bez pardona ili problema prizvati u sjećanje i jednog Chrisa Cornella (a znamo dobro o kojem se kalibru tu radi), što u konačnici daje više nego uvjerljivu sliku jednog gotovog, vrhunskog proizvoda."
  - Toni Matošin (Soundguardian.com) LINK

  "Melodije su jake, bas gitara mrvi zidove, bubanj udara u želudac, gitara i sintisazjeri u glavu, a Denijev falseto je dojmljiv i efektan. ...kvaliteta je nepobitna pa je pitanje koliko bi daleko OPO dobacio da ne dolazi iz Rijeke nego iz Seattlea."
  - Aleksandar Dragaš (Jutarnji List) LINK

  "Slušajući album, pitam se da li je moguće da u ovakvoj državi kakva je Hrvatska, u zemlji u kojoj su rock, hard rock, heavy metal i svi žanrovi i podžanrovi gotovo u potpunosti diskriminirani (izuzev rijetkih i razvikanih primjera), postoji bend poput One Possible Option? Moguće je... Rijeka je poznata kao grad iz kojeg dolaze vrhunski bendovi. A OPO su svjetska klasa benda. Buntovnici koji su svoju glazbu odlučili stvarati ovdje. Iako bi se realno trebali orijentirati na vanjsko tržište i publiku. I upravo zato No King je album kojeg biste trebali imati u svojoj kolekciji. Jer ne želimo bend ovakvog kalibra izgubiti s glazbene scene, ali ih svakako želimo vidjeti na europskoj pa i svjetskoj glazbenog sceni."
  - Iva Grošić (Perun.hr) LINK

  "One Possible Option spadaju u onu kategoriju "naše, a svjetsko", barem sudeći po ovoj pjesmi (All we do Today) koja je moćna na više razina: produkcijskoj, izvedbenoj i tematskoj. Osim toga, dečki su sami napravili i odličan videospot. Pa, ako to nije ambiciozno i vješto, ne znam što jest!"
  - Ana Hotko (MalaTruba.com) LINK

  "One Possible Option su primjer benda kakav želimo imati pod svoje i koji će nas natjerati da prokomentiramo rock zvuk kao oblik umjetničkog koji će biti uzbudljiv i rječit. Uzbudljiv na razini energije izvedbe, a rječit na ravni poruka stihova singla 'Erase'."
  - Goran Komerički (Airplay Radio Chart) LINK

  "Jesam li pri slušanju albuma bio više impresioniran ritam sekcijom, gitarističkim rifovima ili vokalnom izvedbom, pitanje je na koje ne znam odgovor. To mi je dodatno potvrdilo koliko su potentan i veliki bend."
  - Jura (Terapija.net) LINK

  "Ako uzmemo najavni EP 'My Name Is Uncreature' i novi '1' jasno dobijemo viziju da je ovo jedan sveamerički bend koji bi lakoćom poharao sve pred sobom da žive 's one strane bare'."
  - Siniša Miklaužić (Muzika.hr) LINK

  "How these guys are only just starting to get their name out there after 7 (or 10 depending on where you read) years as a band is beyond me but they should be part of your daily soundtrack from here on in."
  - Dan Hemming (MindNoiseNetwork.com) UK LINK

  "These guys want to spread a message with their music that will make you open your eyes and be conscious of the world around you, to take action and stand proud, all while enjoying some great rock."
  - Scot (AmpKicker.com) USA LINK

  "No King by One Possible Option, from Rijeka in Croatia, is a hard rocking track which will have you wanting to hit repeat as soon as its nearly 4 minutes are finished."
  - Lisa Hafey (EssentiallyPop.com) UK LINK

  "One Possible Option’s No King is a driving, grinding, Alice In Chains-like number sure to please the '90s alt-rock and desert rock fanbase."
  - Jen Dan (RebelNoise.com) USA LINK

Press